TRIGGERIT HENKISELLÄ POLULLA

Trigger tarkoittaa, että jokin tapahtuma, asia tai vaikkapa ihminen laukaisee meissä muiston aikaisemmasta ahdistavasta tapahtumasta niin voimakkaana, että tuntuu kuin  kokisimme sen uudelleen. Samalla saatamme  menettää todellisuuden tajun ja pakenemme vanhoihin mekanismeihimme, kukin tavallamme. Liipaisinkätemme aktivoituu ja menetämme malttimme sekunnin murto-osassa, ellemme kykene sillä hetkellä harjoittamaan vahvaa läsnäolon ja tietoisuuden tasoa.

Jos triggeröidyt, sano kiitos!

Triggerit ovat usein myös parisuhteidemme synnyttäjiä, joskaan emme ole niistä tietoisia. Triggereiden takana piilee usein vanha haava ja haavat yhdistävät.

Triggeröidymme ja projisoimme pahaa oloamme toiseen, ehkä välttelemme konflikteja tai aitoa kohtaamista, pelkäämme ehkä toisen menettämistä tai tukahdutamme omat tunteemme ja totuutemme tai syytämme itseämme ja suistumme raiteiltamme. Emme halua tuntea ja omistaa epämukavia tuntemuksiamme itse, ottaa vastuuta ja pakenemme tilannetta kukin tavallamme.

Ennen kuin opimme kiittämään triggeröitymisen tuomasta henkisen kasvun lahjasta annammekin todellisuudessa oman voimamme  ulkopuolellemme ja uhrikortillemme vallan.

PYSÄHDY JA KIINNOSTU ITSESTÄSI
– MIKÄ ON REAGOITUMISESI TODELLINEN SYY?

Triggerit paljastavat sen, missä meillä on sellainen kohta, joka kaipaa huomiotamme. Triggeri  opettaa meitä katsomaan itseeemme ja haavoimme syvästi, asettamaan rajoja tai kommunikoimaan tarpeitamme ääneen. Triggeri saattaa näyttää meissä sellaisen puolen, jota emme itsessämme hyväksy. Parhaassa tapauksessa kaikkea tätä.

”Arkikielessä triggeröitymisellä tarkoitetaan syvään juurtunutta ja automatisoitunutta tapaa reagoida asiaan tai havaintoon, joka osuu arkaan kohtaan. Havainnosta syntyy ahdistava ajatus, joka purkautuu haitallisena toimintana. Tämä toiminta on usein sellaista, jonka olet pyhästi itsellesi luvannut lopettaa. Tiedät tekeväsi vastoin omaa hyvinvointiasi.” Satu lähteenkorpi.

Miten siis voittaa triggerit puolellesi ja vapautua niiden voima? Päätös on sinun, ja se vaatii tahdonvoimaa ja tutkimusmatkailua itseen.

Entä miten välttää kohtaamista?

Voimme jatkaa samalla tavalla, reagoimalla kuten aina. Ehkä turrutamme tunteemme liikuntaan, tupakkaan, meditoimiseen tai syömiseen. Ehkä olemme niin lukossa, ettemme edes tunne mitään tai ajelemme spirituaalista ohituskaistaa. Triggerin alkuperäinen lähde sijaitsee usein syvälle, ja egomme tekee kaikkensa suojellakseen meitä kivulta.  Tai olemme niin kiinni egossamme, joka haluaa aina olla oikeassa, että hermostumme kaikesta. Tai yritämme suojata itseämme kaiken maailman vahingollisilta energioilta. Tapoja löytyy niin monta kuin on ihmisiäkin.

Listasin kuitenkin 11 kohtaaja tai huomiota siihen, miten triggerin kanssa voi toimia toisinkin.

 1. TUNNISTA REAKTIOSI JA VANHA TAPASI
 2. PYSÄHDY JA HENGITÄ
 3. TOIMI NYT ERI TAVALLLA JA TOISTA UUTTA TOIMINTATAPAASI USEIN ( huomaa, että alussa uusi tapa tuntu vaikealta, mutta harjoitus tekee mestarin)
 4. EPÄMUKAVUUDEN SIETÄMINEN KUULUU ASIAAN, SE EI TAPA
 5. TRIGGERI TAKERTUU AJATUKSEEN JA MONINKERTAISTUU SEN VOIMASTA
 6. TUNNE ENERGIA ILMAN TARINAA, TRIGGER MENEE OHI. ÄLÄ TURRUTA TUNNETTA
 7. TUNNISTA TODELLINEN TARPEESI TRIGGERÖITYMISEN ALLA JA KOMMUNIKOI SE ÄÄNEEN
 8. OLE ITSELLESI TÄYSIN REHELLINEN
 9. ETSI TUKEA
 10. ETSI ALKUPERÄINEN LÄHDE JA ENERGATUKOS KEHOSTASI, SUKELLA YTIMEEN, VAPAUTA ALKUPERÄINEN TRAUMA JA NOUDA TIMANTTI SEN ALLA.
 11. HUOMAA JA EROTA EGON REAKTIIVISUUS JA TODELLINEN ALKUPERÄINEN TRIGGERÖINNIN ALLA OLEVA KIPUPISTE /USKOMUS

Moni henkinen harjoitus opettaa olemaan triggeröitymättä. Eli tällöin kasvatamme henkistä kapasiteettiamme esim. meditaatiolla. Meditaatio ja läsnäoloharjoitus opettaa meitä olemaan  hermostumatta ja reagoitumatta niin helposti. Meditaatio opettaa meitä tarkkailemaan ajatuksiamme, tulemaan niistä tietoisiksi ja olemaan tarkertumatta ajatussolmuihimme, jolloin emootioihinkin voi saada lisää rauhaa.  Kun emme enää suostu reagoimaan ja suistumaan keskuksestamme, ei meihin tehoa minkäänlainen isku tai triggeri. Tällainen mielenhallinta on kieltämättä upeaa ja sen harjoittaminen kannattaa ehdottomasti!
Tapa on kuitenkin melko maskuliininen. Oman kokemukseni myötä ohitamme helposti tällöin triggeröinnin alla piilevän todellisen vapauden ja kehomme. Sillä vasta, kun olemme työstäneet triggerien alta paljastuvan haavan, trauman tai uskomuksen, ja oppineet kommunikoimaan syyllistymättä tai syyllistämättä, todellisuutemme muuttuu pysyvästi, kehomme rentoutuu ja triggeri poistuu kentästämme pysyvästi. Ja mikä parasta, voimme niinsanotusti juurruttaa koko tietoisuuden kehoomme, kun siellä ei ole niin paljon enää kipupisteitä.

Iloisia harjoitteita itsesi parissa!
Ja muistathan taas, kirjoitus ei välttämättä stemmaa sinun maailmankaikkeuteesi. Mutta mkäli jokin resonoi, tartu siihen.

Rakkaudella,

Anu